Hoe kun je balans in je leven vinden?

Hoe kun je balans in je leven vinden

Hoe hou jij een beetje balans in je leven? Dit is Donderdag Drie Uur. Ik ben Guido en een jaar lang hou ik je op de hoogte van mijn plan om een boek te schrijven.

Goede en slechte dagen

Ik heb in het begin je beloofd zowel de goede dagen als de slechte dagen te laten zien en vandaag is wel een dag van bezinning. De afgelopen dagen ben ik ziek geweest en dat is toch wel vaak een indicatie dat er iets mis is in de balans in mijn leven. En dat gevoel heb ik nu ook wel. Dat ik toch wel te veel bagage meedraag. Ik heb wel het gevoel dat het nu een moment is om wat bagage van me af te laten glijden.

Apps

Ik heb heel wat apps van mijn telefoon weggehaald om te zorgen dat ik daar wat minder afleiding van heb. Ook wil ik mijn dag misschien wat anders gaan beginnen. Dat ik ook zorg dat ik bij het begin van de dag mijn telefoon niet zoveel gebruik en misschien wel begin met wat schrijven in een dagboek. Dat ik een fijn en rustig begin van de dag heb.
Zie ook de tip van Janneke: Neem je rust

Opgenomen

Wat betreft Donderdag Drie Uur heb ik besloten om voorlopig niet om 15 uur live een video te doen, maar steeds zoals nu een opgenomen video die dan om 15 uur wordt gepubliceerd. Ik heb het idee dat dat me ook een stuk rust brengt. Vooral ook omdat ik de afgelopen tijd steeds bij live videos tegen wat technische obstakels aanliep en eigenlijk niet zo tevreden was met het resultaat, wat dan ook voor stress zorgde. En ook het gevoel dat ik niet trots was op wat ik had gemaakt.
Ja dus dat is dat. Ik heb maandag ook de gezamenlijke schrijfavond met Jeanine gemist doordat ik ziek was. Dat zou eigenlijk de eerste keer zijn. Dus daar baal ik ook wel een beetje van. Hopelijk komende week een nieuwe kans daarvoor.
Dat zijn allemaal een beetje mijn plannen om mijn leven wat meer in balans te brengen, maar misschien heb jij ook nog wel een goede tip of juist een vraag over balans in je leven brengen. Dan hoor ik graag van je!


Meer over balans in je leven

  • Ben je wel toe aan een nieuw perspectief. Ignaas Devisch vind dat een goed leven niet in balans is. Integendeel.
  • Bureau Schouten en Nelissen heeft zelfs een training Vind de balans in je leven