Situationeel leiderschap. Elk moment de beste leiding

Om het lerend vermogen van je organisatie te vergroten heb je goed leiderschap nodig.

Training

Samen met Eva Rutten geef ik de training Situationeel leiderschap. Binnen twee uur ervaar je zelf hoe je met jouw leiderschapsstijl het beste op onverwachte situaties in kan spelen.

Aan de hand van videofragmenten uit bioscoopfilms oefenen we eerst met het herkennen van verschillende typen leiderschap. Daarna kun je zelf de handen uit mouwen steken.

Iedereen was erg positief over de training, ze vonden hem zeer geslaagd en hadden eigenlijk geen opmerkingen. Een succes dus!

Opdrachtgever in maart 2019

Bruikbare modellen leren toepassen

We hebben erg goede ervaringen met het model van situationeel leiderschap van Hersey en Blanchard. Zowel in onze eigen werk als in het geven van trainingen. Het basisprincipe is dat je als leider je leiderschapsstijl aanpast aan wat op dat moment het beste werkt. Dat betekent dat je jezelf geweld hoeft aan te doen. Juist niet! Je werkt vanuit je eigen kracht. Maar in plaats van als een kip zonder kop te doen wat je altijd al deed, helpt het model je een inschatting te maken waar deze specifieke situatie het meeste behoefte aan heeft en hoe jij daar met jouw talenten het beste mee kunt omgaan.