Rob Marrevee – het enige bange jongetje in de wereld?

Een verslag van het gesprek met Rob Marrevee

Kwetsbaarheid

Guido: “Hoi ik ben Guido en dit is Donderdag 3 uur en ik zit hier vandaag met Rob Marrevee.”
Rob “Hallo!”
Guido “En Rob is een kwetsbaarheidskoning.”
Rob “Oh! Spontaan bedacht. Mooi. Kroon d`r op….klaar!”
Guido: “Wat ik zie dat jij heel goed doet is mensen in hun kracht zetten door door ze kwetsbaar te laten zijn en ik zit denk ik zelf ook in hun in een proces waar ik probeer meer me kwetsbaar op te stellen en ik vroeg me af wat is jouw belangrijkste advies … aan iemand zoals ik. Ik ben nog ergens aan het werk, maar ik wil eigenlijk wat anders gaan doen, meer zingeving in mijn leven. Wat is het belangrijkste of mooiste leukste advies was je me
kan geven?”

Jouw zwarte kant

Rob “Oh jee. Meestal stel ik vragen. Nou, je realiseren dat je zwarte kant, dat iedereen die kant heeft en dat daar ook heel veel goede kanten in zitten. Soms noemen ze het je zwarte kant of je schaduwkant dat wat je liever niet laat zien waar je je voor schaamt soms.
Eigenlijk te vertrouwen dat iedereen dat heeft. Dat iedereen dat heeft. Ik was ooit een
op een training bij Wibe Veenbaas – als je het hebt over kwetsbaarheid – ik dacht altijd dat ik het enige bange jongetje in de hele wereld was. ik maak het in ieder geval veel groter dan nodig en ik werd pas rustig toen Wibe Veenbaas zei kwetsbaarheid is een existentieel iets.
Angst is existentieel. Dat hoort bij het leven. Iedereen heeft angst en de kunst is om die gewoon te omarmen. Je angsten omarmen en van jezelf houden gewoon door ook niet zo bang ervoor te zijn en vooral te weten dat iedereen die dat niet laat zien dat dat de sukkels zijn. En niet jij.
Ik dacht dat ik de sukkel was omdat ik bang was. Maar Wibe zei dat iedereen bang is maar dat bijna niemand het durft te laten zien. En dat is eigenlijk de echte angsthaas. Vind je niet?”
Guido: “Vind ik ook! Ik vind het een fantastisch advies Rob. Dankjewel!”
Rob “Dat was het?”
Guido: “Jaha! Donderdag 3 uur.”
Rob “Ik wens je veel succes en met dit, Guido. superleuk, die Donderdag 3 uur. Je inspireert me.”
Guido “Dankjewel!”

Over Rob Marrevee

Rob is Trainer en Coach. Je kunt meer over hem lezen op zijn website.

Plaats een reactie