Remarkable tablet review 2019: mijn ervaringen en tips

Remarkable tablet

Sinds juni 2019 heb ik een remarkable paper tablet. Je kunt hier makkelijk handgeschreven notities mee maken, opslaan en organiseren.

Het trekt vaak bekijks en vragen van anderen, vandaar dat ik hier wat van mijn ervaringen met je deel.

De remarkable kan een paar dingen heel goed en de rest niet. En dat is juist zijn kracht

Tom Schreuder

Remarkable tablet kopen

Ik streef ernaar mijn lerend vermogen te vergroten en belangrijk onderdeel daarvan is om goede notities te maken. Het heeft mij meer dan een jaar gekost voordat ik de remarkable tablet heb gekocht. Vooral de hoge prijs heb ik tegenaan zitten hikken en dan ook de kosten voor een sleeve. Daar kan je eigenlijk niet zonder, omdat je echt eentje nodig hebt waar je pen ook meteen in kan.

Een Remarkable koop je niet bij Bol.com of bij Coolblue.nl maar alleen op de website van het bedrijf zelf. De tablets worden vanuit Hong Kong verscheept.

Mijn oordeel: De korte samenvatting

In een paar maanden is de remarkable voor mij een belangrijk onderdeel van mijn werkwijze geworden. Ik vind het heel fijn om gesprekken in te gaan zonder dat ik een pc hoef mee te nemen en dat ik toch mijn notities digitaal kan opslaan.

Wat een remarkable allemaal niet kan

 • Je kunt notities niet taggen
 • In de mobiele of desktop app, kun je geen notitie toevoegen
 • Het kan syncen met andere apps zoals Evernote

Wat je wel kan met een remarkable

 • Je kan notities opslaan in mappen
 • Je kan in de desktop app makkelijk mappen aanmaken en notities verslepen
 • Je kan een paar dagen met een opgeladen batterij doen
 • Je kan snel notities handgeschreven notities maken
 • Je kunt er ongestoord op werken. Doordat er geen apps of andere notificaties op zitten heb je een focus die vergelijkbaar is met een papieren notitieboek
 • Je kunt er lastige schriften mee oefenen zoals Japans of Chinees
 • Je kunt er een pdf inladen en aantekeningen maken in de pdf

Hoe het werkt

Een notitie aanmaken

Maak een notitie met je remarkable tablet notebook

Je eerste actie op je remarkable is om… een notitieboek aan te maken. Je doet dit door op het icoon rechtsboven te klikken

Geef een naam aan het notebook op je remarkable paper tablet

In het volgende scherm kun je de titel van de notie opgeven. Doe dit meteen goed, want het is een gedoe om het later weer te veranderen.

Tip! Voeg de datum toe aan het begin van de titel. Bijvoorbeeld: “190924 Community Team” voor het community overleg van September 24, 2019. Je remarkable kan alleen maar alfabetisch op titel en chronologisch op de laatst aangepaste datum zoeken. Een notitie van een overleg van drie weken dat je toevallig gisteren nog hebt aangepast, lijkt dus recenter dan het verslag van het overleg van vorige week. Door de datum in de titel te zetten kun je altijd terugzien wanneer de notitie was begonnen en door de volgorde jaar-maand-dag kun je het ook alfabetisch sorteren.

Gratis online cursus voor de remarkable tablet

Heb je net een tablet gekocht en wil je alle kneepjes weten? Meld je dan nu aan voor de gratis cursus voor de remarkable tablet.

Meer links

 • Een wiki over de remarkable tablet met allerlei interessante informatie
 • De winkel van de remarkable