Online samenwerken: de beste tools en technieken

Als onderdeel van mijn lerend vermogen probeer ik zo transparant mogelijk te zijn over hoe ik werk. Hieronder een overzicht van de apps en technieken die ik gebruik voor online samenwerken. Zie “Hoe ik werk” voor het maken en organiseren van notities.

Trello

Een tool die werkt met kolommen en borden waar je makkelijk mee in teams mee kan online samenwerken. Ik gebruik het voor content planningen, team planningen, maar bijvoorbeeld ook om een overzicht te maken van de strenghts van clifford die we in het team hebben.

Viadesk

Een online samenwerkingstool die ingezet kan worden als een sociaal intranet.

Miro

Een mooie grafische tool voor user stories en plan-do-check-act borden

Google docs

Het is heerlijk om met anderen in een document te kunnen werken. Dat kan steeds beter in Microsoft word, maar ik blijf toch nog een voorkeur houden voor google docs, omdat je merkt dat die echt voor online is ontwikkeld. Het gaat allemaal net een stukje makkelijker.

Slack

Als je op een laagdrempelige manier online wil samenwerken dan is Slack ook een goede optie. De valkuil is wel dat gebruikers de notificaties niet goed instellen en dat er dan niks gebeurd. Als je dat euvel weet te verhelpen kun je er heel fijn gesprekken in voeren. Erg populair onder ontwikkelaars.

Image by rawpixel from Pixabay