Wie is nou eigenlijk Jeanine Nieuwenhuis?!

Wie is nou Jeanine Nieuwenhuis?

Guido: Als jullie goed hebben opgelet dan weten jullie dat ik dat boek met Jeanine Nieuwenhuis. Maar wie is nou Jeanine Nieuwenhuis?
Jeanine: Tada. Hallo. Ik ben Jeanine! Ja. Welkom Jeanine.
Guido: Wat leuk dat je er bent. En wat leuk om dit samen met jou te doen. Zowel het boek als deze vlog. Waar gaan we nou dat boek ook al over doen? Het boek gaat over overleven in een veranderende organisatie.

Survivalboek

Jeanine: Guido en ik hebben samen in een veranderteam gezeten in een veranderende organisatie . En wij vonden dat best heftig en hadden graag wat tips gehad om hoe je nou had kunnen overleven. Wij hebben het door schade en schande geleerd, maar we zouden graag een boek schrijven over dat we andere mensen kunnen helpen met onze ervaringen. Hoe je je nou staande houdt in een veranderende organisatie. Dus een survivalboek.

Overleven

Guido: Ja he. En waar we nou heel erg benieuwd naar zijn is: Of jij misschien ook ervaringen hebt met een veranderende organisatie.
Volgens mij is er bijna geen organisatie meer die niet in verandering is of aan het verhuizen, of aan het reorganiseren, of aan het fuseren, of aan het downsizen, of aan het krimpen, of juist heel erg aan het groeien. En dat vraagt nogal wat van jou. Dus we zijn benieuwd naar manieren waarop jij voor jezelf en misschien wel voor de organisatie daar mee omgegaan bent. Oftewel, hoe het jou is gelukt om dat te overleven.

Gouden tips

Jeanine: Ja, dus Gouden Tips: kom maar op. Je kan die tips hieronder kwijt.
Guido: We kijken er heel erg naar uit van jou te horen. De komende periode willen we dan wat van dit soort gegevens verder gaan verzamelen en dan gaan we daarna weer kijken wat het allemaal heeft opgeleverd en dan duiken we het schrijfproces weer verder in.
Dat was ‘m? Dat was ‘m!
Ik hou je op de hoogte!
En deel jouw tip om te overleven!

Janneke van der Heijden: Neem je rust

De tip van Janneke is: Neem je rust.

Bij een bank…

Hoi. Ik ben Guido en dit is Donderdag Drie Uur. Elke week hou ik je op de hoogte van mijn plan om binnen een jaar een boek te schrijven.
En ik weet inmiddels waar het boek over gaat. Samen met Jeanine Nieuwenhuis zijn we er op uitgekomen om een boek te gaan schrijven als een survival kit voor mensen in veranderende organisaties. Er worden heel boeken geschreven over verandermanagement, maar ons idee is juist voor al die mensen die in die veranderende organisatie werken om die wat praktische tips en trucs te geven hoe ze daar het beste kunnen overleven. In die wildernis.
En daarvoor zijn we een beetje aan het inventariseren. Wat voor survival technieken mensen hier en daar toepassen. En daarvoor sprak ik met Janneke van der Heijden en zij heeft een tijd bij een bank gewerkt. En vertelt kort iets over haar ervaring daar.

Met verwondering

Vorig jaar werkte ik nog bij een bank. En die bank is aan het reorganiseren. Ik heb in de laatste maanden dat ik daar werkte, wel heel erg gemerkt dat wat mij, en ook de huidige periode, wat mij heel erg helpt is om veel stilte te nemen, veel rust te nemen. Ook veel te mediteren. Dat helpt mij om….dat mediteren en rust nemen helpt mij om uit de woede te komen die ik soms wel eens kan hebben. En met meer verwondering naar de omgeving om me heen te kijken.
Dus niet meteen ergens fel op te reageren, maar met aandacht en liefde te zien wat er gebeurd.

Rust in jezelf

Ik vind het een hele mooie en goede suggestie. Neem je rust. Eigenlijk is het natuurlijk ontzettend simpel, maar ik denk wel dat dat echt iets is wat heel mensen uit het oog verliezen. Maar als je in een turbulente omgeving bent, zorg vooral voor de rust in jezelf. Als jij in jezelf wat rust kan vinden dan is al dat lawaai en al die onrust en spanning om jou heen veel makkelijker te dragen.

Oproep

Heb je nou zelf nog een techniek ontdekt die het makkelijker maakt om te overleven in een veranderende organisatie, laat het ons vooral weten in de comments hieronder of op donderdrieuur.nl
We staan open voor elke suggestie en we kijken er naar uit meer van jou te horen.
En volgende week krijg je weer een nieuwe update.
Ik hou je op de hoogte. Doeg.