Mijn onderzoeksvragen

Om mijn lerend vermogen te vergroten ben ik continu aan het onderzoeken wat er beter kan. Daarbij definieer ik steeds onderzoeksvragen die mij helpen om verder te komen. Hieronder staat een overzicht van mijn actuele onderzoeksvragen en reeds beantwoorde onderzoeksvragen.

Maandag 12 februari: Aanvankelijk waren mijn onderzoeksvragen een random collectie van filosofische vragen “Waarom doen we wat we doen?” tot praktische vragen “Hoe meet je integriteit?” Vandaag zie ik opeens een rode lijn. Hoe kunnen we goed werken? En realiseer ik me dat het dus ook prima is om met random vragen te beginnen.

Actuele onderzoeksvragen

Beantwoorde onderzoeksvragen

Hoe kan ik mijzelf het beste in de markt zetten?

Door het optimum te vinden tussen wat ik leuk vind, waar mijn kwaliteiten liggen, waar mijn ervaring ligt en wat de vraag vanuit de markt is.
Wat ik leuk vind achterhaal ik door mijn eigen gedrag te observeren, om mijn kwaliteiten te achterhalen kan ik tests doen of met anderen spreken, waar mijn ervaring ligt kan ik voor mezelf opschrijven en wat de vraag vanuit de markt is kan ik onderzoeken. Al deze 4 elementen zijn continu in beweging waardoor het geheel ook in beweging is. Het loont de moeite dit regelmatig – maar niet te vaak – te herijken.
Update februari 2024: Mijn neiging is om te vaak nieuwe namen of concepten voor mezelf te vinden, maar dat komt deels ook omdat alles wat ik tot nu toe bedacht, toch nog niet helemaal de lading dekte. Wat ik nu op gekomen ben is: Werkantropoloog en Guido Verboom, de Goede Vragensteller. Zie de Geboorte van de Goede Vragensteller

Hoe meet je effectieve integriteit?

Er zijn zeven “maskers” die integriteit verhullen. Deze maskers kunnen een ingang zijn om op te halen hoe integer een organisatie is. Lees meer over integriteit meten.

Hoe kan ik het beste een kennisbank maken van mijn website?

– Gebruik de zoekmachine als onderzoeksinstrument

Hoe ziet een optimale bedrijfscultuur eruit?

Een optimale bedrijfscultuur is tegelijk sterk en adaptief. Aan de ene kant zorgt de cultuur dat iedereen een duidelijk beeld heeft hoe het er in dit bedrijf aan toe gaat, wat wel belangrijk is en wat niet. Aan de andere kant is de cultuur makkelijk in staat zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. Lees meer…

Waarom doen we wat we doen?