Eureka! Jezelf opnieuw uitvinden – met stappenplan

In vijf eenvoudige stappen leer je jezelf opnieuw uitvinden!

Een workshop van Angela Evenhuis en Guido Verboom om jezelf in beweging te krijgen.

We zijn continu bezig om onszelf te herdefiniëren. Elk woord dat we zeggen en elke actie die we doen is een nieuwe expressie van wie we zijn. Vaak laten we dat gewoon gebeuren. Reactief.
Maar het is zo veel leuker om daar bewust en proactief mee om te gaan.

Resetknop

Op 17 september staarde Guido naar zijn beeldscherm. Het leek alsof de kleuren niet meer doorkwamen. In zijn hoofd bleef alles op zwart. Hij wist niet meer wat hij moest doen. Het was tijd voor de grote resetknop. Die vond hij pas na weken van woelen in bed en wandelingen in het park.

Angela stopte 1 september met haar baan, zonder te weten wat daarna zou volgen. Ze wist wat ze niet meer wilde, maar wat dan wel en hoe dat te realiseren?
Nu hebben zij voor jou een paar stappen gevonden waarmee jij ook jezelf opnieuw uit kan vinden zonder dat je daarvoor aan je bed gekluisterd hoeft te zijn.

Spreken die stappen voor zich?
Ja ongelooflijk.

En het uitvoeren van die stappen?
Precies, daar zit m de crux.

In deze sessie gaan Guido & Angela je helpen om de motivatie te vinden om echt die stappen te zetten en jezelf in een ander licht te zien.

Wat kan je ermee?

In dit interview vraagt Rob Marrevee aan Guido wat je nu kan met deze workshop

Eureka! Jezelf opnieuw uitvinden is onderdeel van een serie workshops om je lerend vermogen te vergroten.

Jezelf opnieuw uitvinden – stappenplan

Wil jij jezelf opnieuw uitvinden? Wil je graag veranderingen aanbrengen in je leven, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is dit stappenplan iets voor jou! In dit artikel delen we vijf stappen die je kunnen helpen om jezelf opnieuw uit te vinden en je leven te veranderen.

Stap 1: Tijd voor mij

Creëer ruimte in je leven, een moment dat alleen voor jou is. Ontdek wat voor jou de ultieme manier is om ruimte te scheppen in je hoofd. Belangrijkste is dat je regelmatig ‘iets’ doet. Hoe klein ook, al is het maar 1 minuut.

Begin met het creëren van ruimte in je leven. Dit kan een moment zijn dat alleen voor jou is, waarin je jezelf kunt ontspannen en tot rust kunt komen. Ontdek wat voor jou de ultieme manier is om ruimte te scheppen in je hoofd. Dit kan bijvoorbeeld door middel van meditatie, yoga, wandelen of een andere activiteit die je helpt om te ontspannen. Het belangrijkste is dat je regelmatig ‘iets’ doet, hoe klein ook, al is het maar 1 minuut. Probeer bijvoorbeeld de oefening ‘1 minuut vakantie’ waarbij we je meenemen naar het strand en je volledig ontspannen bent. Of een korte visualisatie. Schrijf daarna in een paar woorden op wat voor gevoel er bovenkwam.

Stap 2: Zegening

De wil om te veranderen komt voort uit negativiteit. Iets in je leven dat schuurt, je energie kost of niet past bij wie jij bent. Datgene waar je blij mee bent, waar je energie van krijgt is ook datgene wat je richting kan geven in het leven.

Denk na over wat je blij maakt en waar je energie van krijgt. Dit kan bijvoorbeeld bepaalde eigenschappen zijn, je gezin, je sportclub, je gezondheid, de reizen die je maakt, etc. Deel dit met een collega, buurvrouw of vriend en schrijf daarna het belangrijkste op. Dit kan je richting geven in het leven.

Stap 3: Verlangen

Waar verlang je naar en zou je meer ruimte voor willen hebben?
Dat mag iets heel praktisch zijn, bijvoorbeeld een nieuwe computer of iets meer persoonlijks: vrijheid, gezondheid of tijd.

Denk na over wat je verlangt en waar je meer ruimte voor zou willen hebben. Dit kan iets heel praktisch zijn, zoals een nieuwe computer, of iets persoonlijks, zoals vrijheid, gezondheid of tijd. Noteer je belangrijkste verlangen en deel dit met mensen om je heen.

Stap 4: Vraag

Denk na over een vraag die je aan iemand zou willen stellen over hoe je dichter bij je behoefte kan komen.

Formuleer een vraag die je aan iemand zou willen stellen over hoe je dichter bij je behoefte kunt komen. Dit kan bijvoorbeeld een beroep zijn of een specifiek persoon. Noteer de vraag.

Stap 5: Uitspreken

Nu je voor jezelf geformuleerd hebt wat je gevoel, zegening en verlangen is, is het van belang dat anderen dit ook weten.
Nu ben je toe aan de volgende stap om je daar dichterbij te brengen.
Daarmee maak je niet alleen een commitment aan jezelf, maar kan je omgeving jou ook gaan helpen om jouw doel te realiseren.

Deel je vraag met iemand anders en bedenk iemand aan wie je de vraag kunt stellen. Dit kan een beroep zijn of een specifiek persoon. . Op deze manier maak je niet alleen een commitment aan jezelf, maar kan je omgeving jou ook gaan helpen om jouw doel te realiseren.

Feedback en afsluiting

Sta nog even voor jezelf stil: Wat neem je mee uit deze workshop? Wat zou je ons willen meegeven? Door deze stappen te volgen, kun je jezelf opnieuw uitvinden en veranderingen aanbrengen in je leven. Het is belangrijk om regelmatig tijd voor jezelf te nemen, te bedenken waar je blij van wordt en waar je naar verlangt, en dit te delen met anderen. Zo kun je samen werken aan het realiseren van je doelen.

Vergeet niet. Het is nooit te laat om jezelf opnieuw uitvinden!