Hoe ik werk: goed, zinnig en met plezier

Voor mij is het belangrijk om er stil bij te staan hoe ik werk. Uitgangspunt is dat volgens mooi werk mijn activiteiten goed zinnig en plezierig zijn. Mijn leidend principe is om te werken vanuit rust en ruimte.

Ochtendroutine

Ik begin de dag met een ochtendroutine. Wat korte oefeningen op een yogamat, water drinken, een meditatie van 5 minuten en dan onder de douche.

Thee mee

Als ik op pad ga heb ik altijd een pakje met theezakjes bij me. Clipper Ginger Lemon. Alhoewel de theekeuze in werkplekken en cafés in de afgelopen periode drastisch is verbeterd is er nog steeds een grote kans, dat je alleen smakeloze opties krijgt te zien. Belangrijk om daar alvast tegen gewapend te zijn.

Notities

Rick Pastoor noemt in zijn boek Grip: Het geheim van slim werken dat het handig is om één notitie-app te gebruiken. Nou was dat voor mij altijd Evernote, maar dat was de laatste tijd was dat wat verder uitgebreidt. Google Keep was handig omdat het integreert met Google docs en zo handig is voor notities bij het schrijven en Workflowy is een leuke app omdat je daar heel laagdrempelig lijstjes mee kan maken, met oneindig veel niveaus.

Het handige van Evernote vond ik vooral de webclipper waarbij ik makkelijk artikelen op het web op kan slaan, maar doordat de app vooral daarvoor gebruikte, voelde het inmiddels meer aan als een wat chaotische stapel krantenartikelen dan een effectief stuk werkgereedschap.

Nu heb ik Evernote op basis van de adviezen van Rick Pastoor opnieuw ingericht

  • In Actie wil ik items plaatsen waar ik nu mee aan de slag wil.
  • Gedachten is bedoeld voor zaken die ik bedenk of waar ik over nadenk
  • In Knipsels blijf ik artikelen en andere content opslaan die ik interessant vind en op het web tegenkom
  • Notities zijn aantekeningen van gesprekken of andere ontmoetingen
  • En in People kan ik aantekeningen over mensen kwijt die ik tegenkom, bijvoorbeeld op LinkedIn

Voor korte teksten heb ik inmiddels een notitieboek Concepten aangemaakt. Notities heb ik ondertussen vrijwel volledig verplaatst naar mijn Remarkable tablet.

Voor het online samenwerken, heb ik een aparte pagina aangemaakt

Werkzaamheden verdelen

Van de week had ik contact met Jet Hasper van Intens Productief

In haar methode raad ze aan om je werkzaamheden te verdelen in 4 onderwerpen. Ik kwam tot deze:

  • Research & Development – 25%
  • Business & Sales – 15%
  • Execution – 50%
  • Administration – 10%

Financiën

Voor de financiën heb ik twee apps gebruikt. De eerste is een heel sympathiek kantoor aan de oudegracht The Bookie. Zij geven je ook inhoudelijk advies over je administratie en vullen zelfs je aangiftes in.Op het moment werk ik met MoneyMonk. Dit is een app waar je ook makkelijk je bankrekening in kan opvragen en waar je mooie overzichten krijgt. Je kan de app eerst 30 dagen uitproberen en daarna is er een instapmodel voor starters van EUR 10 per maand.

Mijn zakelijke bankrekeningen heb ik ondergebracht bij knab. Ik heb de verschillende subrekeningen deels onderbreken volgens de ideeën van profit first, maar blijf een beetje steken op de complexiteit van het hele verhaal.

2019-10-28
links naar: Online samenwerking en remarkable tablet toegevoegd
2019-05-01
Notities toegevoegd
2019-04-22
Werkzaamheden verdelen
2018-10-15
Financiën aangemaakt

Transparantie

Voor services die ik noem kan het zijn dat ik in de link een code heb toegevoegd. Als jij via die link een product aanschaft krijg ik daar punten of andere voordelen voor.