Ben Tiggelaar ’s Mooi Werk in Papendorp

Op 6 december 2016 kwam Ben Tiggelaar naar Papendorp voor een lezing over Mooi werk en positief leiderschap.

Veel werk

Wist je dat je in je leven zo’n 82,000 uur werkt? Als je er zoveel tijd aan besteed kan je er ook beter maar iets goeds van maken.

Ben Tiggelaar neemt ons mee naar mogelijkheden meer uit ons werk te halen. Door steeds overtuigende academische argumenten en persoonlijke motivaties aan ons voor te leggen, beweegt hij de aanwezigen om te proberen een stapje verder te gaan en werk te zien als meer dan dagvulling en geld verdienen.

Ben Tiggelaar ‘s Mooi Werk

Hij vertelt over drie manieren om voldoening te krijgen van je werk:

  • Zinnig werk: je hebt het gevoel dat jouw werk bijdraagt aan iets waardevols.
  • Plezierig werk: het is leuk om het werk te doen
  • Goed werk: je haalt voldoening uit de kwaliteit van wat je maakt en doet.

Jouw beste leider ooit

Iedereen heeft iemand in zijn jeugd of loopbaan meegemaakt die een voorbeeld was . Een voormalig leidinggevende, een van je ouders of een leraar. In drietallen word uitgewisseld wie een inspirator was in je leven en wat je van die persoon hebt meegekregen. Ben nodigt een paar mensen uit aan de hele zaal te vertellen wie dat was.

Pepijn vertelt hoe een voormalig leidinggevende altijd vragen wist te stellen in plaats van antwoorden geven. Leiding geven is niet zeggen wat iemand moet doen, maar die persoon de beste oplossingen laten bedenken.

Frank vertelt hoe de persoon die hem het meest inspireerde een sport coach was. Zelf ooit een speler wist hij als geen ander wat er in de hoofden omging van zijn teamleden. Hij liep bij de trainingen zelf voorop en wist iedereen te betrekken bij het gezamenlijke doel.

Werk aan de winkel

In de volgende interactieve sessie worden manieren uitgewisseld om mensen in jouw organisatie te overtuigen van het nut van positief leiderschap.

Mirjam van Huisartsopleiding Nederland vertelt hoe zij dacht invulling te kunnen geven aan positief leiderschap.

Ben Tiggelaar leidt ons verder langs de mogelijkheden van positief leiderschap en negentig minuten lang hangt de zaal aan zijn lippen.

Hij sluit af met drie praktische adviezen :

  • Neem kleine stapjes
  • Creëer of zoek de juiste prikkels
  • Stap eens in de gevaren zone

De borrel na afloop was gezellig en informatief.

Ook aan de inwendige mens was gedacht!

Jacco Vroegop en Jaap Schuttevaer voerden kort het woord namens Business Park Papendorp en Angela Evenhuis en Guido Verboom vertelden over hun motivatie om deze lezing te organiseren.

Na afloop kreeg iedereen nog Ben Tiggelaar’s boek Dromen Durven Doen om de nieuwe inzichten om te zetten in praktische acties.

De kroon op een geslaagd event!


Originally published at inpapendorp.nl on December 6, 2016.Guido Verboom

Plaats een reactie